Pages

Saturday, August 14, 2010

what's for dinner?

So what's for dinner? Baru masak 3 hari dah kecoh x tau nak masak apa :) Tapi selalu macam ni la kalau bulan puasa (kalau ganti puasa pun macam ni gak) macam2la rasa nak makan tapi bila tengok resepi macam leceh je terus kensel.. heheheh..

So far, combination lauk yang dah masak in the last few days:
1. Telur masak kicap + ayam goreng
2. Ayam masak merah + ikan keli goreng
3. Asam pedas + telur dadar
4. Nasi goreng belacan + udang goreng kari

So, nak masak apa lagi hari ni? Hmmm.. antara yang sedang diconsider adalah berikut:

1. Nasi Ayam


2. Ayam paprik

3. Grilled chicken thighs


4. Sambal sotong


And perhaps a chocolate cake for dessert?

3 comments:

Wa aka Wawek aka Siti ;) said...

Sedapnyerrrr!!! Pos skit ke sini, bole?? Huhuhu.. Hepi Ramadhan, Kem! xoxo

mrsdjones said...

I'm a fan of nasi ayam and also the sambal sotong! Sambal sotong dah buat, nasi ayam je belum hehehe :p selalu nak buat bahan2 salad tu takde dlm fridge hehe

Lina said...

hi mommie. regarding pelikan's fingerpaint tue, u can email me at fadzlina_azmi@yahoo.com
tq