Pages

Friday, July 9, 2010

96 weeks and 3 days

Time flies! Macam x percaya je my little darling is almost 100 weeks! Weighing more than 16kg and standing at more than 92cm, Adam is getting cheekier each and every day.. I will write more on his milestones some other time.. Saja nak cerita what happened when we were in SACC tadi..

Tetiba je Adam lari and pegi berdiri celah2 kain..


then Adam lari and lari and lari sambil jerit... penat oke Mommy kejar!


oops! terlanggar dinding.. masa nie Mommy dapat tangkap Adam kejap and eh.. busuknya!!!!!! rupanya Adam yak masa kat celah2 kain tadi..


then Adam continue lari.. bila lalu depan kedai Adidas sempat toleh and tunjuk ball.. lalu depan Primavera tunjuk shoes.. then lari, lari dan lari lagi.. sekali sekala dia akan toleh belakang tengok Mommy and gelak.. pastu continue lari.. entah berapa round tah dia pusing concourse and escalaor tu..


tak cukup dekat tengah tu, Adam keluar ikut Nandos and pusing SACC ikut luar and masuk balik ikut North Door.. aduhai.. kali nie Daddy dah abes bayar and join kejar Adam.. laju oke dia lari! sambil jerit2 happy..


oops! terjatuh! tapi cepat2 bangun and continue lari.. tawaf lagi SACC.. entah berapa round entah..


bila Daddy dapat tangkap tangan dia terus rebahkan diri.. huhuhuhu..


then merangkak slow slow ala comando...


then check Mommy n Daddy tengok x.. ooo diorang tengah borak.. continue lariiii!!!!!!


then masa dekat Uncle K's Adam buat hearing test.. mula2 tutup telinga..


then bukak! eh.. ehh.. ada difference la bila bukak n tutup telinga...


then Adam sebuk makan fries.. amik satu fries potong dua and satu pegang tangan kiri pastu another half pegang dengan tangan kanan.. fries tangan kanan cicah mayonis tapi fries belah kiri yang masuk mulut.. jadi apa motif adam cicah? hahahahaha!

alamak! dah habes!!!!!!

kakak tu amik bakul Adam!!!! waaaa!!!!!

ambek!!! Adam suruh Daddy ambik fries dalam pinggan another boy kat meja sebelah yang tengah makan chicken chop with some fries..

Adam lari sambil tangan angkat seluar.. Mommy la ni x bawak pampers extra!!!! busuk giler kereta!

~The End~

6 comments:

annie said...

oh nooo!!!si gemok telah membuaskan diri!!!penat la nak babysit pasnii...

mommy kam said...

adam ni pantang dipuji.. semalam siang kat ofis saya baru ckp adam ni kira senang la jaga.. xdela mcm certain budak yang x reti duk diam.. sekali jadi mcm ni pulak..

mrsdjones said...

Akhirnya mommy Adam update jugak! ;) Mesti Adam rasa happy sgt dapat tawaf berkali2 kan. Rasa free la tu. Kam, aku sampai now bawak pampers n baju extra sbb tak sanggup sgt la kalau Zara buang air besor. sungguh busuk! hahahahha.. Paiz siap pakai face mask kalau dia tolong cuci kat rumah ahahahha...

mommy kam said...

hahaha! tula pasal.. 2 bulan x hapdet.. itula dia berlari mcm free yang sangat free.. macam di padang yang sangat luas.. hahaha!

aku ingat nak pg beli kejap je.. mcm xpelah.. xyahlah bawak pampers.. skali... uhuhuhuhuh... lesson learnt.. pasni kena letak pampers spare dlm kereta satulah.. :)

long said...

ahhahaha!!adam tak bawak balik bakul fries ke??hahhaha..soo cute...pas ni kalo nak exercise bawak je adam gi shopping mall...both parents boleh berlari2...

mommy kam said...

daddy dia kata dah.. kena make sure abes baru boleh balik.. kalau x dia nak bawak balik bakul fries naya kang.. hahahahah!